Appelsin Kake.
ca 10-12 biter.
DEIG:
200 g smør
2 dl sukker
3 egg
1 appelsin revet skalle av.
1/2 dl appelsin saft fra rein appelsin eller juice.
1 ts bakepulver
4 dl hvetemel
FYLL:
5 dl vaniljekrem.
GLASUR:
5 dl melis
1 1/2 ss appelsinsaft
pynt med appelsin eller annet gult.
Framgangsmåte:
- Rør smør å sukker lett og porøst.
- Ha i eggene et å et å rør godt mellom hvert egg.
- Tilsett appelsinsafta/juicen og appelsin skallet.
- Bland bakebulveret med melet og ha det i deigen til en jevn deig.
- Smør og strø en springform på 24 cm i diameter og hell i deigen.
- Stek kaka ved 175 grader i ca 45 min.
Ta den ut av omen og la den stå i ca 5 min før du tar den ut av forma.
Avkjøles resten på rist te den er helt kald.
- Del kaka i 2 og fyll den med vaniljekrem
- Rør sammen melis og appelsin sakt (kan bruke litt vann ved behøv) til en passe tykk melis glassur.
hell det over kaka å pynt med ønsket pynt.
Bilde lånt fra Hjemmet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar